A tűz témájával való ismerkedést  indokolt időben elkezdeni a gyerekekkel, és apróbb lépések nyomán tanítani meg az óvodásoknak a tűzvédelmet.

Győrújbaráton az ovisokat már tudatosan nevelik ebben a témában. A Pitypang Óvoda egy csoportja miután megismerkedett a Pompi, a tűzoltómanó c. mesekönyvvel, karácsonyra tűzvédelmi foglalkozást kért. A szülők összefogásának köszönhetően megvalósult az álmuk.

23 érdeklődő és jól tájékozott gyerekek érkezett szombat délelőtt az eseményre. Öröm volt együtt “dolgozni” velük – hiszen mindenki szórakozásként élte meg a rendezvényt. A beszélgetős, rajzolós feladatoknál nagyon aktívak voltak, ahogy a mozgásos gyakorlatokat is együttműködően teljesítették.

A hétvégi programon az óvónők is részt vettek, így ők is megismerték és a hétköznapokba beépítve alkalmazni tudják a játékokat/gyakorlatokat az óvodásoknak. Továbbá az összetartozás és csoportként való együttműködés szempontjából is példamutató a hozzáállás, hogy jelen voltak.

A játékok és új ismeretek után tiszteletbeli kis tűzoltókká avattuk az óvodás csoportot és begördült a nagy piros tűzoltóautó, amit azonnal birtokba vettek. Levezetésképpen szabad játékkal zárult a program.

További információk a tűzvédelmi foglalkozásainkról: https://www.tuzolto-berles.hu/oktatas/

Az oktató mesekönyvről pedig itt olvashattok többet: https://www.tuzolto-berles.hu/mesekonyv/