Kedves Gyerekek!

Otthonomban már gyülekeznek a hófelhők és a rénszarvasok is egyre türelmetlenebbek a csomagjaitokkal sürgő-forgó manóim láttán. A minap azonban az istállóból visszafelé ballagva, az egyik kis kedves manóm rohant elém és rémülten újságolta, hogy felétek még híre sincs a hónak.

Hozattam is vele sürgősen egy bögre kakaót, hogy amellett átgondoljam a helyzetet. Tudjátok, ez komoly dolog, hiszen, ha a szánom nem hóra érkezik, mikor szarvasaim leereszkednek vele, akkor szikrát szór a talpa. Mikor a “szikra” szót kimondtam eszembe jutott az a sok veszély, amit okozhat, ha véletlen kigyullad valami a földet érésünkkor. Ugye ezt Ti sem szeretnétek???

Ezeken eltöprengve, már a tűzoltóság telefonszámát is megbeszéltük a manóimmal.  Erről eszembe is jutott valami, ezért egyszer csak a fejemhez kaptam a nagy tanácskozásban. Ők pedig kérdőn néztek rám: “Kész szerencse, hogy van egy kedves segítő csapatom, akikre már korábbi látogatásom során is számíthattam.” Aztán elmeséltem nekik, mi történt tavaly előtti télen:
Képzeljétek csak, hogy azon az éven feketeség borította a tájat. Még kicsi foltokban sem látszott hó Győr környékén. Ezért tanácstalanul köröztünk a levegőben, találgatva hogyan juttassuk el a helyi gyerekeknek az ajándékot.  Próbáltam a kéményen bedobni, de a szemem már nem a régi így nem mindig találtam bele. Ahol mellé céloztam a csomaggal, rögtön megjelent a házőrző és csaholva tépte a csomagot darabajaira. Hát igen… Sok kutyát megajándékoztam azon a télen így…

 

Végül a szántóföld szélén tudták csak szarvasaim letenni a szánt, onnan pedig nagy piros zsákommal a hátamon a szarvasokat hátra hagyva kellett elindulnom. Bátortalan léptekkel haladtam az országút felé kissé csüggedten, amikor egy nagy piros autó lassítani kezdett és sok zseblámpa fénye szegeződött felém. Aztán kiszálltak belőle sötét ruhában, melyen fényvisszaverő csíkok voltak és kedvesen megszólítottak. Itt kezdődött a barátságunk a MosolyGyár tűzoltóival, akik aznap este segítettek minden kisgyermekhez eljutnom.”

Idén nem bízom a véletlenre, hiszen mindennél jobban szeretnék találkozni veletek, gyerekek!
Már levelemben meg is írtam a kedves tűzoltóknak, hogy mikor érkezem és ők már nagy örömmel, izgalommal várnak. 

Most pedig Neked is megüzenem kis barátom: Miklós nap után még egy kicsit elidőzök feléd, hogy Veled is találkozhassak. Hiszen eltelt egy év, miközben csak a távcsövemen keresztül figyelhettelek, s mikor a csomagot rejtem majd el nálad, épp álomba szenderülve talállak majd.

Nagy szeretettel várom a találkozást Veled. Meleg ölelésed, kedves szavaid sok erőt adnak az elkövetkező egy évre is! Baráti üdvözlettel:
a Mikulás Bácsi

A program díja: 6500 Ft (egy csomagot tartalmaz, minden további csomag kedvezményesen 500 Ft/db)
Az ár Győrön belül érvényes, egyéb esetben a kiszállási díjra egyedi ajánlatot adunk.
Időtartam: kb. fél óra
ÉRDEKLŐDÉS: https://www.tuzolto-berles.hu/kapcsolatfelvetel/

Foglalj időpontot mielőbb!

Korábbi tűzoltós programunk beszámolóját itt találhatod: https://www.tuzolto-berles.hu/mikulas-taxi/