Ismét elmúlt egy karácsony… Ez már nyugisabb volt…

Egy évvel korábban azonban hatalmas ötletelésekkel és szervezkedéssel teltek az ünnepek is.
Egy tucat tűzoltóval elhatároztuk, hogy biztosítunk egy olyan felületet ahol bárkinek válaszolunk a tűzoltók munkájához kapcsolódó kérdésekre.

A kezdeményezéshez csatlakozó tűzoltók fontosnak érzik a gyermekek tájékozottságát a tűzmegelőzés és tűzvédelem témában épp úgy, mint a hivatás népszerűsítésében. Jól tudják, hogy a gyerekek fejében a kérdések a legváratlanabb helyzetekben fogalmazódnak meg, ezért előnyös az online felület. Hiszen az érdeklődők bármikor elküldhetik  gondolataikat, melyre mi hamarosan közzé tesszük a választ is.

A hitelesség és alaposság miatt igyekszünk, hogy egy kérdésre több tűzoltó egymástól független válaszokat fogalmazzon meg. Az válaszadók közt van hivatásos, önkéntes, nyugdíjas, illetve külföldön dolgozó tűzoltó is, így több irányból megvilágítva is képesek körbe járni egy-egy kérdéskört.

A gyermekek részéről érkező kérdésekre is közérthetően, életkorhoz illő megfogalmazásban adunk választ (ezért kérjük  az adatok közt a kérdező életkorát – amennyiben gyermek).

 

Segítség a segélyhíváshoz

A csapat nem csupán írásban válaszol a kérdésekre, hanem a MosolyGyár Győr által szervezett tűzvédelmi oktatáson is segítséget nyújt. Együttműködésüknek köszönhetően valódi tűzoltókkal tudjuk “elpróbálni” a telefonos segélyhívást. A telefonhívást követően a gyerekek elismerik a kezdeti izgalom után, hogy nem kell megrémülni a tűzoltó bácsi hangjától, illetve nem kell mindent fejből elmondani, mert kérdésekkel úgyis rávezetik őket minden fontos információ átadására.

Az elmúlt évben közel száz gyermek vett részt tűzvédelmi oktatáson , ahol a segélykérés mellett további tudnivalókat is elsajátíthattak. Megismerték mit tegyenek, ha baj van és mi az amit nem szabad olyankor. Megismerték, hogyan működjenek együtt a felnőttekkel és hogyan kerüljék el a tüzet.

Továbbá tíz kérdés érkezett tűzoltó csapatunkhoz, melyet megválaszoltunk és itt el is olvashatod:
https://www.tuzolto-berles.hu/tuzolto-valaszol/

Továbbra is várjuk a kérdéseket, üzeneteket!

Keressetek minket bátran!