Zoltán Répás

Hívni a tűzoltókat. Amint tud azonnal kimenekülni. Ha nem tud kimenni , akkor elzárkózni egy szobába úgy hogy az ajtó alatti rèst egy ruhával eltömíti. SOHA NEM SZABAD ELBÚJNI PL: ágy alá. Ha menekülni kell négykézláb vizes rongyot a szája illetve az orra elé téve tegye.

Roland Varkoly

Minél hamarabb biztonságos helyre kell menni, ha lehetséges akkor a szabadba, ha ez nem lehetséges mert a tűz vagy füst elzárja az utat akkor egy jól elkülönülő helyre menjünk,és minél hamarabb meg kell próbálni segítséget kérni, vagy a mentőegységek tudtára hozni a tartózkodási helyünket!

Markóczy Zoltán

Ha olyan helységben vagyunk ahol ablak van és az ajtón keresztül nincs menekülésre lehetőség, akkor arra is lehet menekülni, de a nyitásnál ügyeljünk arra, hogy a megnövekedett levegőmennyiség fokozza az égés intenzitását, ezért guggoljunk le a nyitáskor.Ha emeleten vagyunk és nincs arra menekülési út, akkor legalább a jelenlétünket tudjuk jelezni.

Péter Vadász Kovács

Mindenképpen a talajhoz legközelebb leguggolva , térden mászva, vizes ronggyal a szánk előtt hagyjuk el a helységet ha ez nem lehetséges menjünk egy másik helyiségbe, és a légréseket takarjuk el hogy a füst nagy mértékben ne menjen be. Nyissunk ablakot. Érdemes ajtónyitás előtt kézfejjel megnézni az ajtót hogy meleg-e amerre menekülünk ha csukva van! Vigyázat, ha nagy mennyiségű levegő jut az égő térbe a füst gázok is belobbanhatnak!