A MosolyGyár Győrnél fontosnak tartjuk, hogy a ránk bízott gyerekek bármilyen körülmények között jó kezekben legyenek. Hatalmas lehetőséget láttunk ezért a Lurkó Alapítvány által szervezett gyermek elsősegély tanfolyamban.

Gyermek elsősegély és újraélesztés témában tartott a “Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány” oktatást. A szervezetnél kiemelten fontos a szülők és pedagógusok ismereteinek bővítése a csecsemő- és gyermekkori sürgősségi helyzetek, az újraélesztés terén. Az elméleti tudás átadását követően gyakorlási lehetőséget is biztosítanak a megtanultak kipróbálására.
A szervezést a Lurkó Alapítvány biztosította a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, mivel önkénteseik a magánéletben is találkozhatnak olyan helyzetekkel, amikor életveszélybe került gyermek vagy csecsemő igényel segítséget.

A program legfontosabb üzenete: “Merj segíteni!” halott esetében nincs vesztenivalód!

Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány” tevékenységének másik alappillére: nagy értékű orvosi műszerekkel igyekeznek támogatni a kórház Gyermek Intenzív osztályát. Ennek érdekében jótékonysági rendezvényeket szerveznek, állandó támogatókat kutatnak fel és minél több helyen megjelenve hívják fel a figyelmet a gyermek ügyük fontosságára.

Miközben az elsősegélynyújtásról és baleset-megelőzésről beszéltek, számos életből merített példával találkozhattunk. Történeteiket hallgatva  döbbenünk rá, hogy milyen hamar kerülhet életveszélybe bárki. Habár kiemelten a csecsemők és gyermekek újraélesztéséről szólt az oktatás, sok szó esett a felnőtt esetekről is.

Az alapítvány dolgozói szívesen mennek tanfolyamot tartani bármely közösséghez, iskolákba, óvodákba, művelődési házakba térítésmentesen.

Segítsen adója 1%-val, hogy segíthessenek!
Minden apró felajánlás rengeteget jelent 
Adószám: 18535806-1-08
Számlaszám:10960008-00000011-42980001

www.gyermekintenziv.hu
info@gyermekintenziv.hu
9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4
96/507949