Óriás játszótérré varázsolta a Vaskakas Bábszínház Győr belvárosát. Július 7-én és 8-án immáron 11. alkalommal szervezték meg a Győrkőc Fesztivált, ahová ingyenesen látogathattak a gyerekek és szüleik.

A hatalmas szabadtéri rendezvény színes programokkal várta az érdeklődő családokat. Az ezer program közt helyet kapott a MosolyGyár Győr tűzoltó állomása is, ahol számos újdonsággal találkozhattak a kicsik és nagyok.

Az tűzoltóautó természetesen most is kihagyhatatlan programelem volt, melynek málha- és legénységi terébe egyaránt betekinthettek a látogatók. A Győrkőc Fesztivál folyamán majdnem 1000 liter víz lett felhasználva egy fából készült házikó képzeletbeli oltására. Mindemellett a tűzoltó jelmezbe öltöztetett próba babák társaságában számos emlékezetes fotó készült a gyermekekről. Továbbá egy játékos oktató táblán is hasznos információkat szerezhettek a gyerekek. Örömmel láttuk, hogy a szülőkkel együtt használják a játékot és vitatják meg a benne feltett kérdéseket.

Büszkék vagyunk rá, hogy a standunkon első kézből értékesíthettük a tűzvédelmi oktató mesekönyveinket (Pompi, a tűzoltó manó mindkét kötetét) a megálmodója, Csepregi Csilla közreműködésével.

Mivel napokig tartottak az előkészületek erre a hétvégére így nagy kíváncsisággal és kitörő lelkesedéssel indultunk neki a cseppet sem átlagos júliusi hétvégének.

Köszönettel tartozunk az önkéntes segítőinknek, hiszen erejükön felül teljesítettek ebben a két napban, hogy a gyermekek és eszközök felügyelete zökkenőmentes legyen és a programjainkat felszabadultan élvezhessék a látogatók.

A Vaskakas Bábszínház együttműködését és a gondos szervezést pedig ezúton is köszönjük!